Tuulikki Heino

Tuulikki Kirsti Marjatta Heino, os. Paattiniemi, syntyi 27.81945 Merikarvialla ja kuoli 10.8. 2020 Porissa.  Tuulikki valmistui sairaanhoitajaksi Porissa 1966 ja erikoistui kirurgiseen sairaanhoitoon. Porissa hän oli mukana 1960-luvun alun nuorisoherätyksessä, jossa lähetystyö oli vahvasti mukana. Tuulikki  työskenteli Pohjois-Suomessa keuhkotautiparantolassa ja sai sieltä ilmeisesti keuhkotuberkuloosin ja joutui suureen leikkaukseen. Hänen sisarensa kertoi Tuulikin luvanneen Jumalalle leikkausta odottaessaan, että hän lähtee lähetystyöhön, jos paranee. Tuulikki lähtikin Taiwaniin vuoden1972 lopulla ja kieliopintojen jälkeen palveli Hengchunin kristillisessä sairaalassa vastaavana hoitajana 1974-77.

Tuulikki osallistui sairaalan ja seurakunnan työntekijöiden kanssa evankelioimistyöhön kalastaja kylissä- kalastajakylän kasvatti. Hänellä oli kutsumus kertoa Jumalan rakkaudesta sanoin ja teoin. Työtoverit muistavat hänen valoisana, lämpimänä kristittynä. Lähin työtoveri, tohtori Jau-Min Chien muisteli.” Miss Pa oli hyvä sairaanhoitaja, teki työtä ahkerasti ja hoiti potilaita kärsivällisesti. Hän ympäröi meitä kuin todistuksen pilvi. Tuulikin ystävä, rouva Chien jatkaa” Kaipaan hänen kaunista hymyään.”

Palattuaan Taiwanista Tuulikki oli vuoden verran Lähetysseuran kotimaan työssä ja asettui sen jälkeen Poriin, jossa kouluttautui terveydenhoitajaksi. Seurakunnan toiminnassa hän tapasi myös Taisto Heinon, josta tuli hänen aviopuolisonsa. Tuulikki toimi aktiivisesti Pihlavan seurakunnan lähetystoimikunnassa,  veti lähetyspiiriä ja osallistui myös Gideonien Raamatun levitystyöhön. Tuulikin poismeno on suuri suru myös heidän lapsilleen ja lapsenlapsilleen.