Marjo Hukka

Marjo Anneli Hukka os. Marttunen s 2.7.1951, kuoli 23.4.2020 Porvoossa. Marjo oli Jalmari Marttusen tytär ja asui osan nuoruudestaan Namibiassa 1959-64 ja puhui sujuvaa ndongaa. Hän opiskeli sekä Namibiassa että USAssa ja suoritti ylioppilastutkinnon Helsingissä keväällä 1972 ja vihittiin Matti Hukan kanssa avioliittoon samana kesänä- saman alueen lähettien lapsia ja koulutovereita. Mallo, kuten hän kutsuttiin, opiskeli diplomikosmetologiksi 1973 ja Mira syntyi kesällä 1973.

Lähetysseura lähetti heidät määräaikaistyöntekijöiksi Namibiaan 1977-79. Matti toimi talousasiantuntijana kirkon sairaaloissa- ensin Onandjokuelta käsin ja sitten Onguedivassa ja vastasi kirkon lukuisten klinikoiden taloudesta. Pauli-Sakari syntyi Namibiassa huhtikuussa 1978 ja Marjo huolehti määräaikaiskauden pääasiallisesti perheestä.

Kotimaahan palattuaan Marjo yritti jatkaa saamansa koulutuksen mukaista työtä, mutta se kävi mahdottomaksi allergisuuden vuoksi. Avioliiton purkautuminen kotimaassa oli raskas vaihe. Mallo toimi pitkään perhepäivähoitajana ja omat lapsenlapset olivat tärkeitä. Muutama vuosi sitten hän pääsi vierailemaan Namibiassa, mikä oli merkittävä kokemus kulkea vanhoja kouluteitä ja kotipolkuja.  Viimeiset elinvuodet olivat hänelle raskaita ja viimeisestä operaatiosta hän ei enää selvinnyt. Lapset ja lapsenlapset kaipaavat äitiä ja mummia.