Vapaaehtoistyössä ulkomailla

Lähde vapaaehtoiseksi ulkomaille Suomen Lähetysseuran kautta ja näe, mitä lähetystyön arki on maailmalla. 

Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoiselta edellytetään hyvää terveyttä, kristillistä vakaumusta ja kuulumista evankelisluterilaiseen tai muuhun kristilliseen kirkkoon sekä riittävää kielitaitoa.

Etsimme vapaaehtoisiksi henkilöitä, jotka haluavat toimia vapaaehtoisina avustajina Suomen oloista poikkeavissa olosuhteissa (esim. kulttuuri, ympäristö, tavat, uskonnot, aikakäsitys, köyhyys) ja jotka ovat valmiita tekemään kaikenlaista työtä – sellaistakin, josta ei osattu kertoa etukäteen.

Vapaaehtoisten tulee sitoutua Lähetysseuran ja vastaanottavan yhteisön tavoitteisiin ja periaatteisiin.

Vapaaehtoisten toivotaan vapaaehtoisjakson jälkeen olevan valmiita kertomaan ajastaan työalueella esimerkiksi seurakunnissa.

Ennen vapaaehtoiseksi hakemista tulee käydä Lähde liikkeelle -kurssi tai vastaava koulutus, sekä osallistua perehdytyspäivään Lähetysseurassa.

Vapaaehtoinen ei ole työsuhteessa Lähetysseuraan, mutta hän on vastaanottavan yhteisön jäsen ja saa ohjaajakseen Lähetysseuran työntekijän ja/tai paikallisen työntekijän.

Millaisia ajanjaksoja?

Vapaaehtoisjakso on yleensä enintään 3 kuukautta, eli ajan jonka voi maassa oleskella turistiviisumilla.

Miten vapaaehtoistyön kustannukset jakautuvat?

Vapaaehtoinen maksaa itse kaikki kulunsa: matkat, viisumin, rokotukset, matkavastuuvakuutuksen, terveystodistuksen ennen lähtöä, henkilökohtaiset kulut vapaaehtoisjakson aikana, majoituksen ja ruokailut. Joillakin työalueilla majoitus on ilmainen. Lähetysseura kustantaa pidemmät vapaaehtoisjaksoon kuuluvat matkat.

Toisin kuin jotkut muut vapaaehtoisia lähettävät järjestöt, Lähetysseura ei ota maksua vapaaehtoisen lähettämisestä.

Kuinka vapaaehtoiseksi voi hakea?

Vapaaehtoiseksi voi hakea täyttämällä hakukaavakkeen. Hakukaavakkeen ja lisätietoja hakuprosessista voit pyytää kansainvälisen vaihdon koordinaattorilta Heli Oksaselta (heli.oksanen[at]suomenlahetysseura.fi), puh. 040 760 7503.