Sari Savolainen

Kotimaanosaston assistentti, asiakasviestintävastaava

Sari Savolainen 4.9.1964 – 31.10.2023

 

Sari aloitti kotimaanosaston assistenttina elokuussa 1997, työskenteli sitten asiakasviestinnän suunnittelijana ja viimeksi asiakasviestintävastaavana seurakuntayhteyksien ja varainhankinnan osastolla.

Työtoverit muistelevat Saria seuraavasti:

Sari oli monitaitoinen, idearikas, aikaansaava ja luotettava työtoveri. - Hän oli tunnollinen, luottamuksellinen ja monitaitoinen osaaja. - Sari oli toimintaa ideoiva ja kehittävä ja toimitti nopeasti saamansa tehtävät. - Hän tarttui toimeen ja löysi uusia ratkaisuja, näki selkeästi, keskittyi oleelliseen. Sari oli ratkaisukeskeinen ja aina halukas palvelemaan. - Hän oli iloinen ja vapautuneen oloinen persoona. - Sari toi aina hyvän tuulen tullessaan. Hänen positiivinen ja iloinen olemuksensa rohkaisi ja kannusti eteenpäin. - ”Oman kiireesi keskellä, et koskaan näyttänyt sitä, että nyt en ehdi apuun. Sinun rauhallisuutesi, ystävällisyytesi, auttavaisuutesi ja ammatillinen taitosi oli loistava.”

Sari hoiti asiat tehokkaasti muttei koskaan ryppyotsaisesti. Hänen myötävaikutuksestaan hommat etenivät. - Loputon oli se asioiden ja pulmatilanteiden määrä ja kirjo, joissa Sari auttoi. - Rempseys, huumori ja jämptiys olivat hänen vahvuuksiaan. - Sari ei pelännyt pamauttaa totuuksia ja häntä kuunneltiin. Hän oli osastomme tukipilari.

Sari oli ymmärtäväinen kuuntelija ja neuvonantaja. Hänellä oli aina aikaa kuulumisten vaihtoon. Hän ohjasi kysyjän eteenpäin ystävällisesti, aina valmiina auttamaan.

Kohtaamisissa Sari vei työtehtäviä eteenpäin, mutta ei epäröinyt pysähtyä hetkeksi ihmisen äärelle. Sairaudenkin keskellä hän jaksoi muistaa työtovereita.

Sari kertoi, jos huomasi jonkun olevan avun tarpeessa, ja pystyimme siksi ajoissa auttamaan ja tukemaan. Kun Sari sairastui, työtovereiden suru oli käsin kosketeltavaa. Sarin lähtö jättää ison aukon yhteisöömme, sillä hän oli erityinen silta ja yhdistäjä ihmisten välillä.
 

Muistot kokosi Matti Palmu