Heikki Hilvo

Heikki Hannu Hilvo syntyi 10.12.1949 Kuusamossa ja kuoli 23.11.2021 Helsingissä. Heikin lapsuuden perhe muutti Kärkölään 1951. Heikki tuli ylioppilaaksi Hausjärven lukiosta 1968. Hän oli kiinnostunut teatterista ja suunnittelikin hakevansa teatterikouluun, mutta sitten 60-luvun nuorisoherätys imaisi hänet mukaansa ja hän lähti opiskelemaan teologiaa, valmistui Helsingin yliopistosta teologian kandidaatiksi 1971 ja vihittiin papiksi Oulussa 16.12.1971. Heikki ja Heleena halusivat mennä sinne, minne muut eivät halunneet mennä. Niinpä Heikki toimi pappina Haapavedellä 1971-72, Sallan Hautjärven rajaseutupastorina ja Savukosken rajaseutupastorina 1973-77, jonka jälkeen Siinailla YK-joukon pappina puoli vuotta.

Heikki toimi YK-komennuksen jälkeen Pelkosenniemen kirkkoherrana vuoteen 1980, josta siirtyi Lähetysseuran palvelukseen ja lähetettiin perheensä kanssa Taiwaniin vuosiksi 1981-96. Kahden vuoden kielikoulun jälkeen he menivät seurakuntatyöhön Taipeihin ja kotimaan kauden jälkeen etelä-Taiwaniin seurakunta- ja radiotyöhön. Heikki vieraili myös vuoristolaisseurakunnissa. Loppuvuosina hän toimi myös työalueen esimiehenä. Työalueelta paluun jälkeen hän toimi jonkin aikaa kotimaantyössä ja sitten ulkomaanosastolla Aasian aluekoordinaattorina ja mm. Viron kirkon lähetyskeskuksen konsulttina 1998. Heikki jäi eläkkeelle 2012.

Heikki oli hyvin sosiaalinen, innostuva ja innostava persoona, joka tuli toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Hän oli myös innokas juoksija ja maratoonari, mutta eläkkeelle jäätyään havaittu sairaus esti suuren rasituksen. Heikki oli luonteeltaan evankelista ja opettaja, joka rakasti julistustyötä ja vieraili mielellään seurakunnissa ja järjestöissä. Eläkkeelle jäätyään hän toimi pääosin vapaissa seurakunnissa ja TV7 opetus- ja julistustyössä.