Senioripäivien 2009 julkilausuma

KIRKKOMME SEURAKUNNILLE

Lähes sata Suomen lähetysseuran entistä työntekijää kokoontui senioripäiville 24.-26.8.2009 Oriveden Päiväkummussa. Päivillä vieraillut presidentti Martti Ahtisaari totesi luennossaan, että lähetystyö on antanut ratkaisevat virikkeet suomalaisen kehitysyhteistyön synnylle. Hän sanoi myös luottavansa "pitkäjänteisesti toimivan suomalaisen lähetystyön asiantuntemukseen".

Me seniorit olemme kiitollisina muistelleet Lähetysseuran 150-vuotista historiaa. Se kertoo Suomen kirkon seurakunnissa tapahtuneesta sitoutumisesta lähetystyöhön. Oma kutsumuksemme työhön Suomen rajojen ulkopuolella on meidän useimpien kohdalla ollut hengellisen heräämisen hedelmää. Kokemuksemme mukaan myös kolmannen maailman kirkkojen voimakas kasvu ja lisääntyvä lähettimäärä on perustunut Jumalan sanan ahkeralle harjoittamiselle.

Rukoilemme rakkaan kirkkomme seurakunnille rohkeutta pitää kiinni Jumalan katoamattomasta evankeliumista. Sen valo voi johtaa myös omaa kansaamme uudelleen elämän lähteelle. Vain Jumalan Sana voi synnyttää uskon Kristukseen ja muuttaa sen rakkauden teoiksi lähellä ja kaukana.